Veelgestelde vragen

Mist er een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wanneer is de huttenbouw?

De eerst volgende huttenbouw wordt gehouden van 16 tot en met 20 augustus 2021.

Ik heb geen inschrijfbevestiging ontvangen

Nadat je inschrijving heb je een email ontvangen ter bevestiging. Het kan zijn dat je deze email niet hebt ontvangen, of dat je deze per ongeluk heb weggegooid. Als dit het geval is stuur even een emailtje naar bestuur@huttenbouw.nl met je volledige naam, dan zullen wij de inschrijfbevestiging opnieuw sturen. 

Met deze inschrijfbevestiging kun je dan vanaf de vrijdag voor de Huttenbouwweek vanaf 13:00u je deelnemerskaart ophalen op het Huttenbouw terrein. 

Hoe werkt het met groepen kinderen?

De groepjes waarmee de kinderen een hut bouwen kunt u zelf samen stellen. Denk hierbij een vriendjes en vriendinnetjes of neefjes en nichtjes.

Tijdens de inschrijving kunt u per deelnemer een wijk kiezen (A/B/C/D/E/F). Indien de kinderen niet tegelijk worden ingeschreven is het vodoende om allemaal te kiezen voor dezelfde wijk. Op maandag kunnen ze dan zelf het groepje vormen en hun hut in de gekozen wijk gaan bouwen.

Hoe worden de kinderen ingedeeld?

De kinderen worden ingedeeld op de plek waar ze zelf willen. Wij werken niet met groepen die ingedeeld worden per leeftijd, per klas of per wijk in Alphen. Er kunnen dus meerdere leeftijden samen een hut bouwen.

Indeling van de wijken wordt willekeurig gedaan. Als kinderen eerder mee hebben gedaan en weer bij dezelfde wijkleiding willen kan dat. Als er wordt aangegeven bij de inschrijving welke wijk voor de kinderen de voorkeur heeft worden de kinderen hier ook ingedeeld.

Hoe wordt ik vrijwilliger?

Wil je vrijwilliger worden bij de huttenbouw? Dat kan, leuk! Wij kunnen je hulp goed gebruiken! Voorwaarde hiervoor is dat je 15 jaar of ouder bent. Je kunt je gegeven invullen op deze website onder het menu "Vrijwilliger worden": https://www.huttenbouw.nl/vrijwilliger-worden

Met hoeveel vriendjes mag ik een hut bouwen?

Er is geen limiet aan het aantal deelnemers per groep. Er moet wel rekening worden gehouden dat er genoeg slaapruimte is voor iedereen. En jullie moeten natuurlijk het bouwwerk wel veilig houden, houd er rekening mee dat het lastig is om grote hutten ook stevig en waterdicht te krijgen.

Op welke manier kan ik met mijn vriendjes samen een hut bouwen?

Dit is eenvoudig: bij het aanmelden (htttps://www.huttenbouw.nl/aanmelden) wordt er gevraagd om te kiezen voor een wijk (A-B-C-D-E-F). Als je vriendjes dezelfde wijk kiezen als waarin jij bent ingeschreven kunnen jullile met elkaar een hut bouwen!

Vanaf hoe oud mogen kinderen meedoen?

Kinderen van 4 tot en met 14 jaar zijn van harte welkom tijdens de huttenbouw week.

Ik wil blijven slapen, wat moet ik hiervoor regelen

Om te blijven slapen moet je een slaapvergunning inleveren welke door je ouders is ondertekend. Deze kun je hier downloaden: https://huttenbouw.nl/sites/default/files/Slaapvergunning.pdf

Let op dat je minimaal 6 jaar oud moet zijn om te mogen blijven slapen.

De slaapvergunning moet je uiterlijk woensdag hebben ingeleverd bij je wijkleiding of administratie.

Mag ik zelfstandig het huttenbouw terrein verlaten?

Op je deelnemerskaart is een vakje waarin je ouders of verzorgers een handtekening kunnen plaatsen. Als deze er staat krijg je een groen polsbandje van ons en mag je het terrein zelfstandig verlaten op elk moment (behalve tijdens de overnachting op donderdag avond).

Heb je geen handtekening krijg je van ons een rood polsbandje en moet een volwassen persoon je komen ophalen, anders wordt je tegen gehouden door onze poortwachters :-)

Vanaf wanneer kan ik mezelf of mijn kind inschrijven?

Dit kan vanaf 1 mei 2020 08:00 op de website! https://www.huttenbouw.nl/aanmelden

Waar en wanneer kan ik de deelname kaarten ophalen?

Na een succesvolle betaling kun je de bevestiging downloaden. Dit is een PDF formulier. Ook krijg je een email toegezonden ter bevestiging met hierin link waarmee je alsnog het formulier kunt downloaden. Als je deze uitprint kun je hiermee vanaf vrijdag 13:00u op het Huttenbouw terrein je deelname kaart ophalen.

Waar wordt de huttenbouw gehouden?

De huttenbouw wordt al sinds een paar jaar gehouden aan de Bijlen naast het nieuwe ski centrum (voormalig Wiebel Biebel) en de dagcamping. 

Wilt u een route beschrijving? Kijk hier.

Wat is het verschil tussen de verschillende wijken?

Eigenlijk niets! Kinderen mogen zelf weten voor welke wijk ze kiezen. Kinderen die vaker mee hebben gedaan, kiezen vaak voor de zelfde wijk. Omdat anderen dat ook doen en omdat ze dan grotendeels weer dezelfde leiding hebben. Als kinderen met elkaar een hut willen bouwen dienen ze bij het inschrijven te kiezen voor dezelfde wijk. 

Wat kost de Huttenbouw?

Een abonnement kost €xx,xx. Dit abonnement is geldig voor 1 persoon. Met dit abonnement krijgt de deelnemer toegang tot het Huttenbouw terrein. Verder zorgen wij voor hout, spijkers en verf. Ook zal er (met uitzondering van donderdag) de hele week gratis limonade worden geschonken. Gereedschap moet de deelnemer zelf mee nemen.

Ik heb mij ingeschreven, en nu?

Nadat je inschrijving heb je een email ontvangen ter bevestiging. Hier zit een bijlage bij welke het inschrijfformulier bevat. Kun je hem niet openen dan is er in de email ook een link te vinden waar je hem kunt downloaden.

Met deze inschrijfbevestiging kun je vanaf de vrijdag voor de Huttenbouw (vanaf 13:00u) je inschrijfkaart ophalen op het Huttenbouw terrein. Hier kun je dan meteen even loeren hoe het terrein erbij ligt en misschien al eventjes bedenken welke pallet je gaat bemachtigen :-)