Veel gestelde vragen

Mist er een vraag? Neem dan contact met ons op!

 • Hoe werkt het met groepen kinderen?

  De groepjes waarmee de kinderen een hut bouwen kunt u zelf samen stellen. Denk hierbij een vriendjes en vriendinnetjes of neefjes en nichtjes.

  Tijdens de inschrijving kunt u per deelnemer een wijk kiezen (A/B/C/D/E/F). Indien de kinderen niet tegelijk worden ingeschreven is het vodoende om allemaal te kiezen voor dezelfde wijk. Op maandag kunnen ze dan zelf het groepje vormen en hun hut in de gekozen wijk gaan bouwen.

 • Hoe worden de kinderen ingedeeld?

  De kinderen worden ingedeeld op de plek waar ze zelf willen. Wij werken niet met groepen die ingedeeld worden per leeftijd, per klas of per wijk in Alphen. Er kunnen dus meerdere leeftijden samen een hut bouwen.

  Indeling van de wijken wordt willekeurig gedaan. Als kinderen eerder mee hebben gedaan en weer bij dezelfde wijkleiding willen kan dat. Als er wordt aangegeven bij de inschrijving welke wijk voor de kinderen de voorkeur heeft worden de kinderen hier ook ingedeeld.

 • Hoe wordt ik vrijwilliger?

  Wil je vrijwilliger worden bij de huttenbouw? Dat kan, leuk! Wij kunnen je hulp goed gebruiken! Voorwaarde hiervoor is dat je 15 jaar of ouder bent. Je kunt je gegeven invullen op deze website onder het menu "Vrijwilliger worden": https://www.huttenbouw.nl/vrijwilliger-worden

 • Met hoeveel vriendjes mag ik een hut bouwen?

  Er is geen limiet aan het aantal deelnemers per groep. Er moet wel rekening worden gehouden dat er genoeg slaapruimte is voor iedereen. En jullie moeten natuurlijk het bouwwerk wel veilig houden, houd er rekening mee dat het lastig is om grote hutten ook stevig en waterdicht te krijgen.

 • Op welke manier kan ik met mijn vriendjes samen een hut bouwen?

  Dit is eenvoudig: bij het aanmelden (htttps://www.huttenbouw.nl/aanmelden) wordt er gevraagd om te kiezen voor een wijk (A-B-C-D-E-F). Als je vriendjes dezelfde wijk kiezen als waarin jij bent ingeschreven kunnen jullile met elkaar een hut bouwen!

 • Vanaf hoe oud mogen kinderen meedoen?

  Kinderen van 4 tot en met 14 jaar zijn van harte welkom tijdens de huttenbouw week. 

 • Vanaf wanneer kan ik mezelf of mijn kind inschrijven?

  Dit kan vanaf 1 mei 2018 op de website!  https://www.huttenbouw.nl/aanmelden

 • Waar en wanneer kan ik de deelname kaarten ophalen?

  Na een succesvolle betaling kun je de bevestiging downloaden. DIt is een PDF formulier.Ook krijg je een email toegezonden ter bevestiging met hierin link waarmee je alsnog het formulier kunt downloaden. Als je deze uitprint kun je hiermee vanaf 10 augustus 11:00u op het Huttenbouw terrein je deelname kaart ophalen.

 • Waar wordt de huttenbouw gehouden?

  De huttenbouw wordt al sinds een paar jaar gehouden aan de Bijlen naast Wiebel Biebel en de dag camping. 

  Wilt u een route beschrijving? Kijk hier.

 • Wanneer is de huttenbouw?

  Dit jaar wordt de huttenbouw gehouden van 13 tot en met 17 augustus 2018.

 • Wat is het verschil tussen de verschillende wijken?

  Eigenlijk niets! Kinderen mogen zelf weten voor welke wijk ze kiezen. Kinderen die vaker mee hebben gedaan, kiezen vaak voor de zelfde wijk. Omdat anderen dat ook doen en omdat ze dan grotendeels weer dezelfde leiding hebben. Als kinderen met elkaar een hut willen bouwen dienen ze bij het inschrijven te kiezen voor dezefde wijk. 

 • Wat kost de Huttenbouw?

  Een abonnement kost €17,50. Dit abonnement is geldig voor 1 persoon. Met dit abonnement krijgt de deelnemer toegang tot het Huttenbouw terrein. Verder zorgen wij voor hout, spijkers en verf. Ook zal er (met uitzondering van donderdag) de hele week gratis limonade worden geschonken. Gereedschap moet de deelnemer zelf mee nemen.